Samtalsmottagning

Samtalsmottagning

Att känna oro och rädsla inför sin förlossning är helt normalt. Prata med din barnmorska på barnmorskemottagningen om vad just du funderar på.  

Om du behöver ytterligare samtalsstöd så kan barnmorskan eller läkaren på barnmorskemottagningen skriva en remiss till oss och du får en kallelse inom några veckor. Din partner är självklart välkommen att följa med.

Definition av förlossningsrädsla:

"Att var så rädd inför, under eller efter förlossningen att du inte vågar bli gravid/föda barn eller att rädslan påverkar din vardag , ditt välmående och din sömn."

Vi som arbetar på mottagningen är alla mycket erfarna barnmorskor och läkare som arbetar både på samtalsmottagningen och på förlossningen.  

Vi erbjuder samtalsstöd under graviditeten. Vi träffas en timme per gång en eller flera  gånger under graviditeten. Avslutningsvis gör vi en skriftlig planering som vi gemensamt kommer fram till. Planeringen dokumenteras i din journal. Alla som tar hand om dig på förlossningen, både barnmorskor och läkare kommer att kunna läsa planeringen som gjorts i samband med dina besök på samtalsmottagningen.