BB Stockholm Family Kungsholmen firar 10 år

Redaktör
2 Mars, 2018 - 17:47

BB Stockholm Family Kungsholmen firar 10 år

BB Stockholm Family Kungsholmen firar 10 år under vecka 10. Vi bjuder på kaffe och kaka, och kanske en liten överraskning kan utlovas till våra besökare under veckan.

För 10 år sedan öppnade BB Stockholm sin fjärde barnmorskemottagning. Då hette vi Barnmorskorna Västermalm och bestod av ungefär halva personalstyrkan jämfört med idag. Mottagningen blev snabbt så populär att det blev svårt att ta emot alla som ville komma hit. Fler barnmorskor anställdes och mottagningen utökades med en liten mottagning med ytterligare fyra rum, fem trappor upp. Samtidigt öppnades vår BVC några kvarter bort.

Målet var hela tiden att Barnmorskemottagningen och BVC skulle finnas under samma tak för att ge största möjliga service till kunderna. Detta blev verklighet våren 2015, då ”filialen” på plan 5 och BVC kunde integreras med den övriga barnmorskemottagningen. Vi öppnade också upp för en ultraljudsmottagning i regi av Ultraljudsbarnmorskorna och samarbetet med Behandlingsteam John Carrier resulterade i att de idag också finns i våra lokaler.

Så vi har växt och förändrats under de tio år som gått, men hela tiden har kärnan i verksamheten varit densamma. Vi vill ge de som söker sig till oss bästa tänkbara vård och bemötande. Vi vill att de som kommer till oss ska känna sig sedda och lyssnade på.  Vi tror att hög kvalitet inte bara består av hög kompetens och medicinskt kunnande, som är så självklart för oss, utan också av lyhördhet, vänlighet, respekt för individen och att möta alla utifrån dess behov och önskemål. Detta sammanfattas väl av våra värdeord Respekt – Engagemang – Kvalitet, som är centrala för oss och som vi vill ska genomsyra allt vi gör.

Att vi också har ett globalt engagemang känner vi oss mycket stolta över. Via medel från vår fond ”Mödrar i Världen” har vi, sen den startade 2012, kunnat bidra med bland annat läromedel, medicinsk utrustning och stipendium till blivande barnmorskor i Tanzania. 

Vi hoppas att ni alla känner av vårt engagemang och intresse av att göra det vi kan för er, och att vi får fortsätta vara valet för tusentals kvinnor och par i Stockholm under många år framöver.   
Välkomna till BB Stockholm Family Kungsholmen!

Katarina Volgsten
Chefbarnmorska
BB Stockholm Family Kungsholmen

Läs gärna mer om ”Mödrar i Världen” på Mödrar i Världen 

 

10år10år10år10år

 

Läs mer här!

Nu är väskan packad!

Mödrar i världen 1

Nu är väskan packad!

Jag gissar att många av er som går i väntans tider förbereder er genom att packa väskan för resan till förlossningen dagen D – men det är inte den väs