På BB Stockholm Familys Barnavårdscentral står barnet och familjen alltid i fokus.

OBS: Många familjer söker sig till vår BVC och vi har för närvarande endast möjlighet att ta emot nyfödda som har syskon listade på vår mottagning. Har ni fått första barnet, är nyinflyttade och har äldre barn råder vi er till att kontakta närliggande barnavårdscentraler på Kungsholmen. Var god se 1177 för information.

Vi tar emot varje barn och familj med öppet sinne och anpassar oss efter era behov. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnets hälsa, trygghet och utveckling genom att:

  • Ge råd och stöd i föräldraskapet
  • Upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa
  • Uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle

Barnavårdscentralen, BVC, svarar för kontroller av nyfödda och yngre barns hälsa, samt ger råd om allt som rör barnets utveckling. Vi följer barnets utveckling tillsammans med er föräldrar från nyföddhetsperioden fram till skolstart, arbetar enligt barnhälsovårdens basprogram och samarbetar med barnläkarmottagning, psykolog, logoped, tandhygienist och dietist.

Till oss kan ni vända er när ni har frågor kring amning, kost, sömn, vaccinationer, rådgivning vid sjukdom med mera. Barnavårdscentralen erbjuder kvalificerad barnhälsovård utan kostnad från barnets födelse till skolstart, och vi som arbetar här är specialistutbildade, både sjuksköterskor och läkare.

BB Stockholm Family erbjuder ett modernt BVC med hög tillgänglighet för dig och ditt barns behov.

Öppettider för bokade besök
Måndag-Torsdag: 08.00-16.45
Fredag: 08.00-14.45

Välkommen att kontakta oss!

För kontakt:

Kungsholmen barnavårdscentral

Nyfött barn, nyhemkommen med adoptivbarn eller nyinflyttad? Välkommen att ringa oss på telefonnummer 08-120 555 91.