Innerstadens Familjecentral

Innerstadens Familjecentral

Vi på BB Stockholm Family Kungsholmen hälsar er välkomna till Innerstadens Familjecentral (FC).

Här på familjecentralen har vi samlat det mesta som familjer behöver. Ni har tillgång till barnmorskemottagning (BMM), barnavårdscentral (BVC), öppna förskolan Kungsholmen och Norrmalm samt socialtjänstens föräldrastöd för er som bor på Kungsholmen och Norrmalm.

Familjecentralen ger stöd och vägledning till föräldrar

En familjecentral är unik på så sätt att vi som arbetar här lättare kan samarbeta och hitta lösningar för olika behov. Detta underlättar för dig att snabbt och enkelt få hjälp när behovet av lite extra stöd kan uppstå. Att bli förälder kan betyda förväntan och glädje – men också stress och oro. För dig som är gravid eller förälder till ett barn 0-5 år finns olika former av stöd att få.

Föräldramottagning

Föräldramottagningen erbjuder enskilda samtal för information, stöd och vägledning till dig som ska bli förälder eller redan har barn. Kungsholmens föräldramottagning har gjort en kort informationsfilm som du kan se här.

Vi har tystnadsplikt, vi för ingen journal och det är kostnadsfritt. Vi använder tolk vid behov.

Du har möjlighet att träffa oss i våra lokaler på BVC , via Skype eller ett telefonsamtal. Prata med din barnmorska (BMM) eller BHV-sjuksköterska (BVC) så får du hjälp att boka tid eller ring Föräldramottagningen (för föräldrar boende på Kungsholmen): 08-508 08 836

Du väljer vad du vill prata om, det kan vara tema som:

• Min egen uppväxt – hur påverkar den mig som förälder?

• Hur får vi vardagen att gå ihop? Vem gör vad hemma?

• Är jag en tillräckligt bra förälder? Hur hanterar jag konflikter med mitt barn?

Öppen förskola

På öppen förskola kan du som har barn 0-5 år träffa andra vuxna, byta erfarenheter, sjunga och leka med ditt barn.

Någon gång varje månad besöker en sjuksköterska från BBS Family BVC öppna förskolan Rålamshovsparken, öppna förskolan Kristineberg eller öppna förskolan Norrmalm för att samtala med föräldrar och svara på frågor kring ditt barn

Läs mer på webbplatsen start.stockholm.

 

Läs mer här