Stöd

Stöd

Att få barn innebär en stor livsförändring både för kvinnan och hennes partner. Ibland behövs extra stöd individuellt eller tillsammans med sin partner.

Familjerådgivning vänder sig till par, föräldrar och familjer som behöver hjälp i olika samlevnadsfrågor. Via hemkommunens hemsida hittar du mer information och priser. Du som önskar individuell kontakt med psykolog kan alltid kontakta vald Vårdcentral. Då betalar du enligt SLL:s taxa.

Familjerådgivning i Stockholm kan bokas här.  BB Stockholm Family har även privata samtalsalternativ för dig som så önskar.

Samtalsmottagning
Eva Lyberg

Jag heter Eva Lyberg och är psykolog och barn- och ungdomspsykoterapeut, sexologi-utbildad och under utbildning i EMDR. Innan jag öppnade samtalsmottagning har jag jobbat på småbarnsteam på BUP, neonatalvårdsavdelningar, förlossningsklinik och barnsjukhus.
Min viktigaste uppgift är att stödja anknytningen. När som du som förälder, eller blivande förälder, förstår vad anknytning är och hur den fungerar blir du en tryggare förälder. Med mina kunskaper om barns utveckling kan jag hjälpa dig om du känner oro för ditt barn.

Har du graviditets- eller förlossningsdepression så kan jag hjälpa dig med depressionen och med samspelet med barnet. Se gärna min video på Youtube.
Jag tar också emot barn och ungdomar som är i kris eller har problem. Dessutom föreläser jag om anknytning för föräldrar och vårdpersonal.

Titta gärna in på min hemsida
Boka via bokningskalender

Som kund hos BB Stockholm Family får du 100:- rabatt/ besök. Skriv BBSF i kommentarrutan när du bokar tiden.

KBT-terapeut och leg. barnmorska
Jennie Lenntorp

Känner du oro inför föräldraskapet? Har du tankar kring föräldraskapet som är svåra att leva upp till? Är du rädd inför förlossningen? Vill du byta ut eller lägga till nya beteenden i ditt liv? Tar ditt behov av kontroll över i vardagen? Hamnar du ständigt i samma fälla?

Det finns ett flertal frågor som vi kan arbeta med tillsammans. Ibland kan ett par samtal vara motiverande nog för att få den förändring du efterfrågar. Vid en KBT-terapi träffas vi vanligtvis 5-20 gånger. Ett samtal är ca 50 min.

Mitt namn är Jennie Lenntorp. Jag är utbildad KBT-terapeut och legitimerad barnmorska. Som terapeut under legitimation har jag tystnadsplikt och journalföringsplikt. Jag har flera års erfarenhet av att arbeta med blivande och nyblivna föräldrar samt specifikt med förlossningsrädsla.

Vi har möjlighet att ses antingen i BB Stockholm Familys lokaler på Kungsholmen eller på min mottagning på Södermalm.

Välkommen att höra av dig till jennie@lenntorpterapi.se alternativt telefonnummer 0703-219 244.

Gravidmassage
Behandlingsteam John Carrier som behandlar, förebygger och rehabiliterar:

  • Foglossning, bäckenproblem & gravid-ischias
  • Smärtor & stelhet i rygg, säte, nacke & skuldror
  • Domningar i händer & Karpaltunnelsyndrom
  • Svullnader & ödem i ben & fötter
  • Gravidmassage Stockholm

Vi är specialister på gravidrelaterade besvär och har ett nära samarbete med mödravården (ex: BB Stockholm Family), läkare, barnmorskor, kiropraktorer och sjukgymnaster.

Du är välkommen till oss från vecka 1 fram till du föder och får då en professionell och trygg behandling, korrekta och relevanta råd. Din partner är också varmt välkommen att följa med och kan då få möjlighet att lära sig ”5 enkla massage grepp” för att kunna massera dig hemma och under förlossningen. Känner du dig osäker så rådfråga din barnmorska först innan du bokar en behandling.

Vi finns både på BB Stockholm Family City och Kungsholmen. Dessutom har vi en egen klinik på Östermalm.

För mer information om gravidmassage, läs eller ladda hem pdf:en
Du kan också besöka vår hemsida.

Läs mer här!

Om anknytning och personlighet

barn-och-mor

Om anknytning och personlighet

Om att känna sig ensam i sällskap av en bebis

eva-lyberg

Om att känna sig ensam i sällskap av en bebis

Är du en av alla de som sett långa, mjuka dagar framför dig när du tänkt på hur det kommer bli sedan, när det bara är du och din bebis?