Kärlek

Kärlek

Kärlek
På ungdomsmottagningen är vi vana att möta alla frågor om kärlek och sex oavsett vem eller vilka man har sex med och oavsett om man blir kär i en hon, han, hen eller en.

Kärlek kan beskrivas på många olika sätt. Det kan vara en pirrig eller varm känsla i kroppen. Det kan vara glada tankar på något särskilt eller något du visar genom att göra något för en annan person. Du kan få svårt att koncentrera dig, eller tänka på annat än den eller dem du är kär i. Men det kan också kännas nervöst eller ledsamt att vara kär. En del får svårt att äta eller sova.

Obesvarad kärlek kan vara jobbig och svår att förhålla sig till. Kärlek på distans är vanligt idag och något som kan innebära alldeles speciella utmaningar.  

Ibland är det så att man blir kär i någon som man inte alls trodde från början, till exempel en kompis eller någon av samma kön. Då kan det kännas lite förvirrande och ibland kan det vara skönt att prata med någon utomstående om man funderar kring sin sexualitet och vem man blir kär i. Du kan kan läsa mer under avsnittet HBTQ.
 

Läs mer här!