Förlossningsmottagning

Förlossningsmottagning

Varmt välkomna till BB Stockholms förlossningsmottagning! Hit kan du vända dig vid akuta besvär som rör din graviditet. Vi har öppet dygnet runt. Du hittar oss på plan 4, målpunkt Q på Danderyds sjukhus, i samma lokaler som specialistmödravården på BB Stockholm.

Vår förlossningsmottagning har öppet dygnet runt. Hit kan du vända dig med akuta besvär som rör din graviditet. Om dina besvär eller funderingar inte är av akut karaktär hänvisar vi dig i första hand till din barnmorskemottagning. Du når oss på telefonnummer 08-123 578 88, knappval 2.

Vanliga anledningar till att gravida kvinnor söker akut är:
  • Minskade fosterrörelser
  • Misstänkt havandeskapsförgiftning
  • Sammandragningar
  • Misstänkt vattenavgång
  • Blödning

I samma lokaler på BB Stockholm har vi en mottagning för specialistmödravård dit alla våra inskrivna gravida kvinnor kan vända sig om graviditeten blir komplicerad. Vi tar emot remisser från alla barnmorskemottagningar i Stockholm.

Du som besöker förlossningsmottagningen eller specialistmödravården är välkommen att ta med din partner eller annan stödperson, det vill säga en medföljande vuxen. Om du har fött och kommer på besök efter födseln får det nyfödda barnet såklart vara med dig. Vi ser helst att äldre syskon till barnet inte följer med. Mottagningen ligger i anslutning till eftervården och vi vill minimera risken för smittspridning till de små nyfödda barnen på BB. 

Läs mer här!

Kontakt

Kontakt