Förlossningsmottagning

Förlossningsmottagning

Varmt välkomna till BB Stockholms förlossningsmottagning! Hit kan du vända dig vid akuta besvär som rör din graviditet. Vi har öppet dygnet runt. Du hittar oss på plan 4, målpunkt Q på Danderyds sjukhus, i samma lokaler som specialistmödravården på BB Stockholm.

Hit kan du ringa och vid behov komma på akutbesök under din graviditet och de första dagarna efter utskrivning från vår förlossningsklinik. Förlossningsmottagningen är alltid bemannad av en barnmorska samt en specialistläkare och ofta även en undersköterska. Vår förlossningsmottagning har öppet dygnet runt. Hit kan du vända dig med akuta besvär som rör din graviditet. Om dina besvär eller funderingar inte är av akut karaktär hänvisar vi dig i första hand till din barnmorskemottagning. Du når oss på telefonnummer 08-123 570 20.

Vanliga anledningar till att kvinnor söker akut är:
  • Minskade fosterrörelser
  • Misstänkt havandeskapsförgiftning
  • Sammandragningar
  • Misstänkt vattenavgång
  • Blödning

I samma lokaler på BB Stockholm har vi en mottagning för specialistmödravård dit alla våra inskrivna gravida kvinnor kan vända sig om graviditeten blir komplicerad. Vi tar emot remisser från alla barnmorskemottagningar i Stockholm.

Läs mer här!

Kontakt