Bäckenbottenprogram

Bäckenbottenprogram

grön-växt
BB Stockholm Family bryr sig om din Bäckenbotten! Under hösten 2018 startar vi upp vårt nya bäckenbottenprogram.
 • Redan vid inskrivningen vill vi motivera dig som aldrig eller sällan tränat din bäckenbotten att komma igång och du som redan är en van bäckenbottentränare att fortsätta träna hela graviditeten. Detta för att lättare hitta tillbaka till din kropp efter att du fött.
   
 • Vi vill gärna att du ska träffa andra gravida för att byta erfarenheter. Kring graviditetsvecka 15 vill våra duktiga barnmorskor informera dig och gruppen om kroppens förändringar när du väntar barn. Fokus ligger på bäckenbottenträning och gruppträffen görs i samarbete med Team Carrier.
   
 • Vid det individuella barnmorske- besöket i vecka 28-29 kommer din barnmorska följa upp hur det går med bäckenbottenträningen. Är det svårt? Har du hittat dina knipmuskler? Känner du av det ökade trycket neråt och/ eller har du några symtom på läckage?
   
 • Vid barnmorskebesöket i vecka 36-37 summerar vi hur det gått med träningen. Vi informerar om att vi ringer upp efter att du fött för att höra hur du och familjen har det och eventuellt bokas en efterkontroll in några veckor efter att du fött redan nu. I annat fall görs det vid telefonkontakten.
   
 • Vid efterkontrollen kontrollerar vi din bäckenbottenfunktion. Detta för att ge dig maximal feedback på att du tränar på rätt sätt.
   
 • Vi vill träffa dig och din baby tillsammans med andra nyblivna mammor ca 10-15 veckor efter att du fött. Då visar vi olika övningar för att stärka bäckenbotten. Du är välkommen oavsett om du fött vaginalt eller med snitt, är först- eller omföderska. Vi samarbetar med Team Carrier även vid detta tillfälle.

Bokningarna till grupperna görs via din barnmorska.
En avgift på 200 kronor för uteblivet besök tas ut när Du uteblir från ett bokat besök och inte lämnat återbud minst 24 timmar före besöket. Detta gäller även om besöket är kostnadsfritt och i grupp. Avbokning kan lämnas dygnet runt på vår telefonsvarare.

Plats för grupperna:
BB Stockholm Family Kungsholmen.
S:t Eriksgatan 44

OBS! Vi är ytterst tacksamma om du har möjlighet att komma med din baby i bärsele då vi har svårt med barnvagnsparkering.

Kontakt:

Kungsholmen bmm

Kungsholmen Barnmorskemottagning

Telefonnummer 08-12055500

City Barnmorskemottagning