För information om hur vi hanterar Covid-19, läs mer under Aktuellt på startsidan.

Stöd och rådgivning

Stöd och rådgivning

Stöd
Att vänta barn är en tid i förändring både för kvinnan och hennes partner.  Ibland behövs extra stöd individuellt eller tillsammans med sin partner.

Familjerådgivning vänder sig till par, föräldrar och familjer som behöver hjälp i olika samlevnadsfrågor. Via hemkommunens hemsida hittar du mer information och priser. Du som önskar individuell kontakt med psykolog kan alltid kontakta vald Vårdcentral. Då betalar du enligt SLL:s taxa.

Familjerådgivning i Stockholm kan bokas:

https://socialtstod.stockholm/familj-och-barn/familjeradgivning/

BB Stockholm Family har även privata samtalsalternativ för dig som så önskar.

 

Sex- och samlevnadsrådgivare
Malin Drevstam

Malin Drevstam är socionom, leg. psykoterapeut och vidareutbildad inom sexologi. Hon driver en sex- och samlevnadsmottagning i centrala Stockholm där hon träffar par och individer med olika problem inom närhet och intimitet. Vanliga problem hon möter är olika nivåer av lust i relationen, rädsla och panik inför intimitet, olika sexuella dysfunktioner, otrohetskriser och tvivel på relationen. Tidigare arbetade hon på Danderyds sjukhus sex- och samlevnadsmottagning. Parallellt med sin mottagning både undervisar och föreläser hon om anknytningsteorin och sexualitet i olika sammanhang.

Läs mer om Malin och om du vill ha kontakt, läs mer på hemsidan.

 

KBT-Terapeut och Leg. Barnmorska
Jennie Lenntorp

Känner du oro inför föräldraskapet? Har du tankar kring föräldraskapet som är svåra att leva upptill? Är du rädd inför förlossningen? Vill du byta ut eller lägga till nya beteenden i ditt liv? Tar ditt behov av kontroll över i vardagen? Hamnar du ständigt i samma fälla? Det finns ett flertal frågor som vi kan arbeta med tillsammans. Ibland kan ett par samtal vara motiverande nog för att få den förändring du efterfrågar.

Mitt namn är Jennie Lenntorp. Jag är utbildad KBT-terapeut och legitimerad barnmorska. Som terapeut under legitimation har jag tystnadsplikt och journalföringsplikt. Jag har flera års erfarenhet av att arbeta med blivande och nyblivna föräldrar samt specifikt med förlossningsrädsla.

Läs mer på http://www.lenntorpterapi.se.
Välkommen att boka tid på telefon: 070-321 92 44 eller jennie@lenntorpterapi.se

 

Samtalsmottagning
Eva Lyberg

Jag heter Eva Lyberg och är psykolog och barn- och ungdomspsykoterapeut, sexologi-utbildad och under utbildning i EMDR. Innan jag öppnade samtalsmottagning har jag jobbat på småbarnsteam på BUP, neonatalvårdsavdelningar, förlossningsklinik och barnsjukhus.
Min viktigaste uppgift är att stödja anknytningen. När som du som förälder, eller blivande förälder, förstår vad anknytning är och hur den fungerar blir du en tryggare förälder. Med mina kunskaper om barns utveckling kan jag hjälpa dig om du känner oro för ditt barn.

Har du graviditets- eller förlossningsdepression så kan jag hjälpa dig med depressionen och med samspelet med barnet. Se gärna min video på Youtube.
Jag tar också emot barn och ungdomar som är i kris eller har problem. Dessutom föreläser jag om anknytning för föräldrar och vårdpersonal.

Titta gärna in på min hemsida
Boka via bokningskalender

Som kund hos BB Stockholm Family får du 100:- rabatt/ besök. Skriv BBSF i kommentarrutan när du bokar tiden.

 

Fysioterapi
Det är vanligt med bäcken-och ländryggsbesvär under graviditeten. En ökad instabilitet i bäckenet kan ge uttalad smärta och då är det bra att inledningsvis prata med din barnmorska som kan ge råd och tips på hur du själv kan påverka ditt mående. Du kan också vid behov kontakta en sjukgymnast, även kallad fysioterapeut, för att få hjälp med dina besvär. 
Via 1177 kan du själv kontakta vald fysioterapeut och du betalar en patientavgift för besöket.

 

Hela Kvinnans Klinik
Leg. naprapater, leg kiropraktor samt leg. läkare spec bråck - rektusdiastas specialist

Vi kan hjälpa dig med:

 • Graviditetsrelaterade besvär såsom bäckensmärta, ryggsmärta och ischias
 • Gravidmassage
 • Träning under och efter graviditet i vårt privata gym men även utomhus. 
 • PT small group mammamage + yoga 
 • Biofeedback av bäckenbottensmusklerna
 • Ultraljudsundersökning av magen och bäckenbotten, hjälp att hitta funktion efter din förlossning 
 • Specifik behandling av bäckenbotten/myofasciell behandling
 • MammaRun 

Vi har korta väntetider. Läs mer om oss och våra tjänster på www.helakvinnansklinik.se 

 

Gravidmassage
Behandlingsteam John Carrier som behandlar, förebygger och rehabiliterar:

 • Foglossning, bäckenproblem & gravid-ischias
 • Smärtor & stelhet i rygg, säte, nacke & skuldror
 • Domningar i händer & Karpaltunnelsyndrom
 • Svullnader & ödem i ben & fötter
 • Gravidmassage Stockholm

För mer information om gravidmassage, läs eller ladda hem pdf:en
Du kan också besöka vår hemsida.

 

Samtalsterapi och handledning, Din rytm
Malin Söderberg

Livet går i cykler och alla går vi igenom perioder som känns extra tunga, obegripliga eller smärtsamma. Ibland behöver vi söka stöd och hjälp för att förstå och hantera dessa perioder så att vi sedan kan gå vidare med den nya erfarenheten. 

Jag heter Malin Söderberg, är till min profession legitimerad barnmorska med forskarutbildning i reproduktiv hälsa. Jag har flera års erfarenhet av att arbeta med par som planerar för graviditet, par som har svårigheter att bli gravida, PMS, PMDS, smärta, oregelbunden menscykel etc., stress och utmattning, samt önskan om hormonfri preventivmetod. Nu kan jag även erbjuda terapeutisk behandling vid psykisk ohälsa som till exempel, depression, ångest, social fobi, stöd/krissamtal. Läs mer på https://dinrytm.se/

Som KBT- terapeut har jag tystnadsplikt och journalföringsplikt.

Du får kontakt med mig via kontaktformuläret på hemsidan https://dinrytm.se/kontakt eller genom att melja direkt till malin@dinrytm.se

Välkommen att boka tid!

 

Babygruppen
Babygruppen har Sveriges största utbud av födselförberedande kurser på svenska och engelska - i samarbete med BBS Family har vi utbildat flera tusen nöjda föräldrapar. Vi erbjuder interaktiva webbinarier som du kan ta del av i din egen trygga hemmiljö och fysiska kurser i liten grupp i vår lokal på Östermalm. Hos oss kan du bland annat gå:

- Profylaxkurs – trygg födsel

- Amnings- och Barnavårdskurs

- Gravidyoga

Vi brinner för att hjälpa dig i din förberedelse inför att bli förälder! Vi vet att kunskap ger dig ökad trygghet och möjlighet för dig att göra informerade val. Vi vet också att det är viktigt att du på ett tryggt och säkert sätt ska kunna förbereda dig inför att få barn - utifrån vem du är och vilka behov just du har. Våra kurser är baserade på gedigen erfarenhet samt aktuell forskning och framtagna av barnmorskor, läkare, barnsjuksköterskor och träningspecialister. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor kring din förberedsele – vi hjälper dig att hitta vad just du behöver för att känna dig lugn & trygg!

https://babygruppen.se/

 

Föda utan rädsla Profylaxkurs
"Föda Utan Rädsla" är en populär bok och metod för födande och deras partner samt för sjukvården i form av en omvårdnadsmodell utgiven i boken Trygg Förlossning. Metoden handlar om hur det är möjligt att föda i trygghet och att med hjälp av fysiologin aktivera kroppens fantastiska inneboende förmåga att föda. Metoden grundar sig på fördjupad kunskap om andningsfysiologi, stressfysiologi, lugn och ro-systemet samt den vetenskapliga evidens som finns kring betydelsen av stöd. Vår profylaxkurs hjälper den födande och dess partner eller annan stödperson att förstå hur de tillsammans kan hantera värkarna och födandets alla faser så att de får en stärkande och positiv förlossningsupplevelse. Vårt mål är att stärka tilliten till kroppens förmåga att föda och stärka stödperson i sin förmåga att ge stöd.
Den praktiska träningen i Föda utan rädslas profylaxkurser i grupp ger er en unik möjlighet att öva på de effektiva Föda Utan Rädsla Verktygen (andning, avspänning, rösten och tanken) tillsammans så att ni enklare kan plocka fram och använda dem under förlossningen. Vi blandar teori, praktik och olika övningar som hjälper er att förstå  hur era roller skiljer sig åt, så att ni blir ett oslagbart team.  

https://www.fodautanradsla.se/sv-SE

https://www.fodautanradsla.se/en-GB

 

Läs mer här!