Läs aktuell information om Covid19 på vår startsida.

Stöd

Stöd

Stöd
Att vänta barn är en tid i förändring både för kvinnan och hennes partner.  Ibland behövs extra stöd individuellt eller tillsammans med sin partner.

Familjerådgivning vänder sig till par, föräldrar och familjer som behöver hjälp i olika samlevnadsfrågor. Via hemkommunens hemsida hittar du mer information och priser. Du som önskar individuell kontakt med psykolog kan alltid kontakta vald Vårdcentral. Då betalar du enligt SLL:s taxa.

Familjerådgivning i Stockholm kan bokas här. 

BB Stockholm Family har även privata samtalsalternativ för dig som så önskar.

Sex- och samlevnadsrådgivare
Malin Drevstam

Malin Drevstam är socionom, leg. psykoterapeut och vidareutbildad inom sexologi. Hon driver en sex- och samlevnadsmottagning i centrala Stockholm där hon träffar par och individer med olika problem inom närhet och intimitet. Vanliga problem hon möter är olika nivåer av lust i relationen, rädsla och panik inför intimitet, olika sexuella dysfunktioner, otrohetskriser och tvivel på relationen. Tidigare arbetade hon på Danderyds sjukhus sex- och samlevnadsmottagning. Parallellt med sin mottagning både undervisar och föreläser hon om anknytningsteorin och sexualitet i olika sammanhang.

Läs mer om Malin och om du vill ha kontakt, läs mer på hemsidan.

KBT-Terapeut och Leg. Barnmorska
Jennie Lenntorp

Känner du oro inför föräldraskapet? Har du tankar kring föräldraskapet som är svåra att leva upptill? Är du rädd inför förlossningen? Vill du byta ut eller lägga till nya beteenden i ditt liv? Tar ditt behov av kontroll över i vardagen? Hamnar du ständigt i samma fälla? Det finns ett flertal frågor som vi kan arbeta med tillsammans. Ibland kan ett par samtal vara motiverande nog för att få den förändring du efterfrågar.

Mitt namn är Jennie Lenntorp. Jag är utbildad KBT-terapeut och legitimerad barnmorska. Som terapeut under legitimation har jag tystnadsplikt och journalföringsplikt. Jag har flera års erfarenhet av att arbeta med blivande och nyblivna föräldrar samt specifikt med förlossningsrädsla.

Läs mer på http://www.lenntorpterapi.se.
Välkommen att boka tid på telefon: 070-321 92 44 eller jennie@lenntorpterapi.se

Samtalsmottagning
Eva Lyberg

Jag heter Eva Lyberg och är psykolog och barn- och ungdomspsykoterapeut, sexologi-utbildad och under utbildning i EMDR. Innan jag öppnade samtalsmottagning har jag jobbat på småbarnsteam på BUP, neonatalvårdsavdelningar, förlossningsklinik och barnsjukhus.
Min viktigaste uppgift är att stödja anknytningen. När som du som förälder, eller blivande förälder, förstår vad anknytning är och hur den fungerar blir du en tryggare förälder. Med mina kunskaper om barns utveckling kan jag hjälpa dig om du känner oro för ditt barn.

Har du graviditets- eller förlossningsdepression så kan jag hjälpa dig med depressionen och med samspelet med barnet. Se gärna min video på Youtube.
Jag tar också emot barn och ungdomar som är i kris eller har problem. Dessutom föreläser jag om anknytning för föräldrar och vårdpersonal.

Titta gärna in på min hemsida
Boka via bokningskalender

Som kund hos BB Stockholm Family får du 100:- rabatt/ besök. Skriv BBSF i kommentarrutan när du bokar tiden.

Fysioterapi

Det är vanligt med bäcken-och ländryggsbesvär under graviditeten. En ökad instabilitet i bäckenet kan ge uttalad smärta och då är det bra att inledningsvis prata med din barnmorska som kan ge råd och tips på hur du själv kan påverka ditt mående. Du kan också vid behov kontakta en sjukgymnast, även kallad fysioterapeut, för att få hjälp med dina besvär. 
Via 1177 kan du själv kontakta vald fysioterapeut och du betalar en patientavgift för besöket.

Hela Kvinnans Klinik
Leg. naprapater, leg kiropraktor samt leg. läkare spec bråck - rektusdiastas specialist

Vi kan hjälpa dig med:

 • Graviditetsrelaterade besvär såsom bäckensmärta, ryggsmärta och ischias
 • Gravidmassage
 • Träning under och efter graviditet i vårt privata gym men även utomhus. 
 • PT small group mammamage + yoga 
 • Biofeedback av bäckenbottensmusklerna
 • Ultraljudsundersökning av magen och bäckenbotten, hjälp att hitta funktion efter din förlossning 
 • Specifik behandling av bäckenbotten/myofasciell behandling
 • MammaRun 

Vi har korta väntetider. Läs mer om oss och våra tjänster på www.helakvinnansklinik.se 

Gravidmassage
Behandlingsteam John Carrier som behandlar, förebygger och rehabiliterar:

 • Foglossning, bäckenproblem & gravid-ischias
 • Smärtor & stelhet i rygg, säte, nacke & skuldror
 • Domningar i händer & Karpaltunnelsyndrom
 • Svullnader & ödem i ben & fötter
 • Gravidmassage Stockholm

Vi är specialister på gravidrelaterade besvär och har ett nära samarbete med mödravården (ex: BB Stockholm Family), läkare, barnmorskor, kiropraktorer och sjukgymnaster.

Du är välkommen till oss från vecka 1 fram till du föder och får då en professionell och trygg behandling, korrekta och relevanta råd. Din partner är också varmt välkommen att följa med och kan då få möjlighet att lära sig ”5 enkla massage grepp” för att kunna massera dig hemma och under förlossningen. Känner du dig osäker så rådfråga din barnmorska först innan du bokar en behandling.

Vi finns både på BB Stockholm Family City och Kungsholmen. Dessutom har vi en egen klinik på Östermalm.

För mer information om gravidmassage, läs eller ladda hem pdf:en
Du kan också besöka vår hemsida.

Samtalsterapi och handledning, Din rytm
Malin Söderberg

Livet går i cykler och alla går vi igenom perioder som känns extra tunga, obegripliga eller smärtsamma. Ibland behöver vi söka stöd och hjälp för att förstå och hantera dessa perioder så att vi sedan kan gå vidare med den nya erfarenheten. 

Jag heter Malin Söderberg, är till min profession legitimerad barnmorska med forskarutbildning i reproduktiv hälsa. Jag har flera års erfarenhet av att arbeta med par som planerar för graviditet, par som har svårigheter att bli gravida, PMS, PMDS, smärta, oregelbunden menscykel etc., stress och utmattning, samt önskan om hormonfri preventivmetod. Nu kan jag även erbjuda terapeutisk behandling vid psykisk ohälsa som till exempel, depression, ångest, social fobi, stöd/krissamtal. Läs mer på https://dinrytm.se/

Som KBT- terapeut har jag tystnadsplikt och journalföringsplikt.

Du får kontakt med mig via kontaktformuläret på hemsidan https://dinrytm.se/kontakt eller genom att melja direkt till malin@dinrytm.se

Välkommen att boka tid!

Läs mer här!