Att föda på BB Stockholm

Att föda på BB Stockholm

Varmt välkomna till BB Stockholm! Ni når oss på telefonnummer 08-123 578 88.

Hos oss får du och din partner eller medföljande stödperson alltid ett personligt bemötande i en hemlik miljö. När ni kommer till oss tar vi del av era önskemål och tankar inför födseln och gör tillsammans upp en plan för den närmaste tiden. Under födseln arbetar en barnmorska och en undersköterska tillsammans med er som ett team. Vår målsättning är att ni ska känna er trygga och få en positiv upplevelse här hos oss. 

Tiden innan det är dags att föda

Mot slutet av graviditeten är det normalt att ha en del förvärkar till och från. Ibland kan det vara svårt att veta om det är förvärkar eller latensfas. Till skillnad från förvärkar så fortgår latensfasen och intensifieras succesivt för att så övergå i aktiv fas.Medan du fortfarande är hemma rekommenderar vi att du försöker vila så mycket du kan. Du kan använda värmekudde eller TENS (en del barnmorskemottagningar hyr ut). Att duscha eller bada ger både smärtlindring och avslappning. Det är också bra att passa på att äta  och dricka eftersom det går åt mycket energi under en förlossning.

Här kan du läsa om förlossningens olika faser

Ring till förlossningen:
  • Om vattnet har gått. Vi rekommenderar att du kommer in på kontroll inom 8 timmar om allt är normalt.
  • Vid blödning. I samband med att förlossningen startar kan du få en färsk mindre blödning, upp till en matsked i mängd.
  • När du har regelbundna, smärtsamma sammandragningar.
  • Om du är orolig och önskar rådgivning.

Var hemma så länge du känner dig trygg. Om du har frågor och funderingar så ring oss på telefonnummer: 08-123 578 88, för att rådgöra med en barnmorska.

 

Läs mer här!

Välkomna till BB Stockholm - så här ser det ut hos oss

Välkomna till BB Stockholm - så här ser det ut hos oss

Kontakt

Kontakt

Förlossningsutbildning

Förlossningsutbildning

Förlossningsförberedande informationsfilm