Läs aktuell information om det nya coronaviruset på vår startsida. Uppdaterat 2020-09-04.

Praktisk information

Praktisk information

Eftervårdsrum

Miljö

Vi har eftervårdsrum på plan 4, plan 9 samt på Hotell Mörby.

Samvård

Du som partner får alltid sova kvar efter att barnet fötts. Vi strävar efter att hålla ihop er som familj under hela vårdtiden.

Parkering

Parkering finns utanför entrén. Ni står själva för parkeringsavgiften och P-automaten tar betalkort.

WIFI

Wifi finns. Lösenord får du på plats. 

Mat

Tala om för oss om du har specifika allergier. På morgonen finns en frukostbuffé ca 6:30-9:30. Lunch och middag värms i mikrovågsugn. Partner/medföljare erbjuds mat under vårdtiden. Det finns även ett kylskåp avsett för inneliggande familjer att förvara medhavd mat/dryck. Matrester slängs i särskilt förvaringskärl i matsalen för återvinning till biogas.

Foto/filmning

På BB Stockholm råder förbud mot att filma eller fotografera personal och andra på våra avdelningar utan samtycke.

Kostnad

Mamma betalar 100 kr från inskrivning. Partner/medföljare betalar 700 kronor per dygn från och med att barnet är fött. I priset ingår mat, dryck, sovplats, sängkläder och handdukar. Vi tar inte emot kontanter så betala gärna med kontokort. Fakturering är möjlig. 

Vårdtid

Vi rekommender alla att stanna sex timmar efter födseln, därefter varierar vårdtiden utifrån behov. När välbefinnandet hos mor och barn kan säkerställas lämnar man BB och kommer tillbaka för återbesök en till tre dagar senare. Du kan även ringa och ställa frågor dygnet runt (tonval 3) eller boka besök till vår specialistmottagning (tonval 2) om du vill träffa någon personligen.

Hemgång

Innan ni går hem ska ni ha fått tider för återbesök samt veta var ni ska vända er vid frågor.

Besök

Syskon till den nyfödda får gärna komma på besök om de är friska. I övrigt har vi besöksförbud inne på avdelningen. Det är för att ni som familj skall få så mycket lugn och ro som möjligt under vårdtiden och pga infektionsrisken. Utanför avdelningen finns möjlighet att ta emot besök. Då vårdtiden är kort rekommenderar vi att ni använder tiden hos oss att i lugn och ro lära känna er nya familjemedlem så att ni känner er trygga när det är dags att åka hem.

Egna kläder

Under förlossningen har vi vita sjukhusrockar att låna ut, men efteråt så är det de egna kläder som gäller under BB-tiden. Inga sjukhusrockar i korridor och matsal. 

Faderskapsintyg

Ni som inte är gifta blir efter hemkomst kallade att skriva under ett faderskapsintyg på stadsdelsförvaltningen.

Namn

Ni som föräldrar har tre månader på er att bestämma namn till ert barn. När ni kommer hem får ni papper hemskickade som ni fyller i och skickar in till Skatteverket.

Vårdbehov efter hemgång

BB Stockholm ansvarar för mammans och barnets hälsa upp till en vecka efter födseln. Från och med dag åtta är det BVC som tar över hälsorådgivningen gällande barnet och barnmorskemottagningen eller husläkare som tar över hälsoansvaret för mamman. Vid akuta tillstånd ring 112 eller närmaste gynakut.

Apotek
Vid huvudentré på plan 3

Måndag-fredag kl. 08:00-18:00
Lördag kl. 10:00-15:00
Söndag stängt

På sommaren eller storhelger kan öppettiderna förändras.

Café

  • Kvinnokliniken plan 4
  • Huvudentrén plan 3
  • Hotell Mörby

Pressbyrån
Finns vid huvudentrén

Måndag-fredag kl. 06:30-20:00
Lördag-söndag kl. 09:00-19:00

På sommaren eller storhelger kan öppettiderna förändras.

Läs mer här!

Kontakt