Praktisk information

Praktisk information

Eftervårdsrum

Miljö

Vi har eftervårdsrum på plan 4, plan 9 samt på Hotell Mörby.

Samvård

Du som partner får alltid sova kvar efter att barnet fötts. Vi strävar efter att hålla ihop er som familj under hela vårdtiden.

Parkering

Parkering finns utanför entrén. Ni står själva för parkeringsavgiften och P-automaten tar betalkort.

WIFI

Wifi finns. Lösenord får du på plats. 

Mat

Tala om för oss om du har specifika allergier. På morgonen finns en frukostbuffé ca 6:30-9:30. Lunch och middag värms i mikrovågsugn. Partner/medföljare erbjuds mat under vårdtiden. Det finns även ett kylskåp avsett för inneliggande familjer att förvara medhavd mat/dryck. Matrester slängs i särskilt förvaringskärl i matsalen för återvinning till biogas.

Foto/filmning

På BB Stockholm råder förbud mot att filma eller fotografera personal och andra på våra avdelningar utan samtycke.

Kostnad

Mamma betalar 100 kr från inskrivning. Partner/medföljare betalar 600 kronor per dygn från och med att barnet är fött. Då ingår mat, dryck och sovplats, sängkläder och handdukar. Vi tar inte emot kontanter så betala gärna med kontokort. Fakturering är möjlig. 

Vårdtid

Förstagångsföräldrar erbjuds efter en normal förlossnig stanna hos oss två nätter och omföderskor en natt. Man har dock möjlighet att gå hem redan 6 timmar efter födseln efter att barnläkaren gjort en första barnundersökning. Efter planerade kejsarsnitt erbjuds familjen 2 nätter och efter akut kejsarsnitt 3 nätter. Om behov finns kan vårdtiden förändras.

Hemgång

På hemgångsdagen kan ni räkna med att kunna lämna oss ca kl 10:00. Ibland kan det hända att ni blir ombedda att lämna rummet tidigare.

Besök

Syskon till den nyfödda får gärna komma på besök om de är friska. I övrigt har vi besöksförbud inne på avdelningen. Det är för att ni som familj skall få så mycket lugn och ro som möjligt under vårdtiden och pga infektionsrisken. Utanför avdelningen finns möjlighet att ta emot besök. Då vårdtiden är kort rekommenderar vi att ni använder tiden hos oss att i lugn och ro lära känna er nya familjemedlem så att ni känner er trygga när det är dags att åka hem.

Egna kläder

Under förlossningen har vi vita sjukhusrockar att låna ut, men efteråt så är det de egna kläder som gäller under BB-tiden. Inga sjukhusrockar i korridor och matsal. 

Faderskapsintyg

Ni som inte är gifta blir efter hemkomst kallade att skriva under ett faderskapsintyg på stadsdelsförvaltningen.

Namn

Ni som föräldrar har 3 månader på er att bestämma namn till ert barn. När ni kommer hem får ni papper hemskickade som ni fyller i och skickar in till Skatteverket.

Vårdbehov efter hemgång

BB Stockholm ansvarar för vård och omsorg av barn och mamma en vecka efter förlossningen. Från och med dag 8 är det BVC som tar över barnets fortsatta omhändertagnade och din barnmorskemottagning eller gynakuten som tar över vården av dig som mamma. 

Apotek
Vid huvudentré på plan 3

Måndag-fredag kl. 08:00-18:00
Lördag kl. 10:00-14:00
Söndag stängt

På sommaren eller storhelger kan öppettiderna förändras.

Café

  • Kvinnokliniken plan 4
  • Huvudentrén plan 3
  • Hotell Mörby

Pressbyrån
Finns vid huvudentrén

Måndag-fredag kl. 06:30-20:00
Löradag-söndag kl. 09:00-19:00

På sommaren eller storhelger kan öppettiderna förändras.

Läs mer här!

Kontakt